Makanan-makanan yang memberi impak positif kepada kesihatan jantung
1. Bijiran oat
Semangkuk oat panas mengandungi asid lemak, omega-3, folat, dan kalium dan dan baik untuk tubuh badan kita. Bijirin oat merupakan serat yang membantu menurunkan kadar kolesterol jahat atau LDL. Makanan ini mampu mencegah pembentukan plak pada dinding arteri.
Semangkuk oat panas mengandungi asid lemak, omega-3, folat, dan kalium dan dan baik untuk tubuh badan kita. Bijirin oat merupakan serat yang membantu menurunkan kadar kolesterol jahat atau LDL. Makanan ini mampu mencegah pembentukan plak pada dinding arteri.
2. Salmon
Ikan salmon mengandungi omega-3 ini yang mampu menurunkan tekanan darah serta menghalang pembekuan darah. Oleh itu, anda perlu makan sekurang-kurangnya dua keping salmon seminggu. Pengambilan ikan salmon mampu mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung.
Ikan salmon mengandungi omega-3 ini yang mampu menurunkan tekanan darah serta menghalang pembekuan darah. Oleh itu, anda perlu makan sekurang-kurangnya dua keping salmon seminggu. Pengambilan ikan salmon mampu mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung.
3. Avocado
Avocado merupakan makanan yang mampu menurunkan kadar kolesterol jahat LDL dan meningkatkan kadar kolesterol baik HDL dalam tubuh kita.
Avocado merupakan makanan yang mampu menurunkan kadar kolesterol jahat LDL dan meningkatkan kadar kolesterol baik HDL dalam tubuh kita.
4. Minyak zaitun
Minyak zaitun mengandungi lemak tunggal tidak tepu dan baik untuk tubuh kita.
Minyak zaitun mengandungi lemak tunggal tidak tepu dan baik untuk tubuh kita.
5. Kekacang
Kacang-kacang seperti walnut dan almond memberi kesan yang baik untuk tubuh .
Kacang-kacang seperti walnut dan almond memberi kesan yang baik untuk tubuh .
6. Berries
Blueberries, raspberries, strawberi dan jenis beri lainnya kaya anti oksida dan berfungsi mencegah risiko serangan jantung dan kanser.
Blueberries, raspberries, strawberi dan jenis beri lainnya kaya anti oksida dan berfungsi mencegah risiko serangan jantung dan kanser.
7. Kacang peas
Pengambilan kacang peas secara kerap sangat baik untuk tubuh badan.
Pengambilan kacang peas secara kerap sangat baik untuk tubuh badan.
8. Bayam
Bayam mengandungi berbagai komponen yang diperlukan oleh tubuh badan kita seperti lutein, folat, kalium, dan serat.
Bayam mengandungi berbagai komponen yang diperlukan oleh tubuh badan kita seperti lutein, folat, kalium, dan serat.
9. Biji rami
Biji rami mengandungi serat dan omega-6. Oleh hal demikian, pengambilan biji rami lebih elok dicampurkan dengan bijirin oat.
Biji rami mengandungi serat dan omega-6. Oleh hal demikian, pengambilan biji rami lebih elok dicampurkan dengan bijirin oat.
10. Kacang soya
Kacang soya dapat menurunkan kadar kolesterol disebabkan rendah lemak.
Kacang soya dapat menurunkan kadar kolesterol disebabkan rendah lemak.
Selain itu, Shaklee mempunyai produk suplemen yang sesuai untuk
kesihatan jantung kita. Suplemen tersebut seperti
1. Omega Guard
2. Vita E
3. Garlic Complex
4. CoQ Health
No comments:
Post a Comment